FUNCTIONAL fitness – este un tip de antrenament foarte cautat în acest moment în industria fitnessului. Este definit în mod diferit de utilizatori kettlebell, de antrenori CrossFit sau de Instructorii de fitness profesionişti. Inspirat din antrenamentele intense ale trupelor de elita ale armatei, face appel la două concepte specifice : adaptabilitate şi punerea Fitnessului în practică , in situatii reale.

Este greu sa-ti inchipui ca doar exercitiile din Gym la aparatele traditionale de fitness, cateva trageri in brate, abdomene fără sfârşit şi genoflexiuni cu 50 kg in spate te vor face apt sa ridici o canapea de mutat in casa, sa alergi un « sprint » pentru a prinde un autobuz, sa urci in tren cu 2 bagaje de 20 kg fiecare si sa le ridici in plasa deasupra locului. Transferabilitatea fitnessului din la sala de sport în lumea reală nu este la fel de uşor cum am dori să credem. Lumea reala nu se produce într-un singur plan de mişcare. Mai degrabă, este dinamica si mereu in schimbare . Unghiuri incomode pot apărea, solul poate fi neuniform, şi tu nu poti menține întotdeauna bratele intinse şi coloana lombara perfectă în timp ce ridici.

Acest FITNESS FUNCTIONAL completeaza sala de fitness cu specificul incercarilor din viata reala, totul in decorul interior al uni Gym, în care este previzibil şi în condiţii de siguranţă (http://fitness.com.ro/functional-fitness ). In conditii normale de « abonament », de fiecare dată când ajunge la sala de sport, personalul de la recepţie va fi la fel, echipamentele vor fi în acelaşi loc iar Dvs. stiti cum se folosesc. Când este ultima dată când aţi fost nervos înainte de un antrenament pentru ca nu stiati daca veti fi capabil să-l terminati sau cand ati experimentat teama de a învăţa o nouă abilitate? Asta face antrenamentul FUNCTIONAL – aplica anumite abilitati castigate in sala clasica de fitness într-un sens real, practic, mult mai aproape de viata de zi-cu-zi !!

Desigur, vei avea nevoie de echipamentul adecvat http://fitness.com.ro/functional-fitness/functional-training-rig si de un Instructor priceput.
Asa ca INCEARCA din cand in cand, pe langa antrenamentul clasic din sala de fitness si o sesiune de Functional. S-ar putea sa-ti placa.

Cezar Gregoriev

Tel:0722368037