7 motive sa incerci Aqua – Aerobica sau –Fitness !!
Fitnessul IN APA sau clase de Aerobica in apa sunt un fel de Inot pentru cei ce nu stiu sa inoate. La fel de complet ca sport si la fel de util si sanatos. De aceea, va invitam sa incercati AQUA AEROBICA – daca nu ati facut-o pana acum. O sesiune de Aqua Fitness o sa va placa enorm. Va prezentam 7 motive pentru care ar trebui sa incercati acest concept:
1. Nu este numai pentru “incepatori”
Foarte multi au impresia ca acest tip de antrenament este pentru persoanele in varsta sau, cu probleme de obezitate sau – care nu au o forma fizica foarte buna. Dar NU este asa! Dince in ce mai multi au descoperit cat de reconfortant si terapeutic este sa te antrenezi IN APA. Un inotator foarte bun cu o varsta de 24 de ani ne spune: “La inceput credeam ca nu este o porovocare destul de puternica pentru mine, dar m-am convins dupa prima sedinta” , chiar si tinerii in forma maxima pot beneficia de acest tip de antrenament.

2. Nivelul se ajusteaza automat
Indiferent de forma ta fizica, de rezistenta sau forta ta, poti beneficia de un antrenament complet in apa. Dupa cum stiti – INOTUL este considerat cel mai complet sport iar AQUA-AEROBICA este un derivat. Instuctorul va avea grija sa iti ofere o gama larga de “adaptari »ale miscarilor pentru a creste sau scadea dificultatea antrenamentelor pentru tine personal. In mod normal vei avea la inceput o centura de flotatie care te va tine sub apa si-ti va usura miscarile, dar daca vrei un cardio adevarat vei incerca fara http://fitness.com.ro/aerobica-aqvatica . Dupa cum se stie, si un hipopotam de 2 Tone poate face balet sub apa !!

3. Pentru cei mai rusinosi – clasele de Aqua Aerobica ofera discretia necesara
Spre deosebire de clasele normale de dans sau aerobic pe parchet, aqua fitness-ul nu este atat de vizibil. Nimeni nu iti poate spune daca ai facut unele miscari gresite sub apa si nu trebuie sa iti faci griji ca cei din jur te judeca. Mai multe femei au spus ca s-au concetrat mult mai bine asupra miscarilor pentru ca au scapat de grija de a “tine pasul cu ceilalti” …. !

4. Cererea si necesitatile au creat multiple optiuni
Din ce in ce mai multi oameni incearca AQUA FITNESS SAU AEROBICA si descopera beneficiile antrenamentului in apa. Piscinele si centrele specializate ofera o varietate din ce in ce mai mare de clase. Acestea variaza de la alergarea sub apa pana la yoga sau aqua tai chi. Pe langa AQUA-Bicicletele, exista acum si benzi de alergare Aqua precum si Stepere Aqua http://fitness.com.ro/aerobica-aqvatica

5. Poate fi un atrenament si pentru orice sportiv de performanta
Aqua fitness-ul ca antrenament periodic, poate imbunatati performantele sportivilor activi in sporturi dinamice: alergatorii, dansatorii, jucatorii de fotbal sau jucatori de poker . Multumita flotabilitatii pe care corpul uman o are in apa, iti vei intari muschii si iti vei mari performantele fara sa iti “uzezi” incheieturile sau sa suprasoliciti oasele. Acesta este principalul motiv pentru care Aqua fitnessul este perfect pentru persoanele care se recupereaza dupa accidentari. Te ajuta sa iti intaresti muschii fara a “stresa” alte parti sensibile ale corpului.

6. dezvolta si reface UNIFORM
…adica, Aqua Fitness-ul te ajuta sa balansezi acei muschi care au devenit inegal solicitati – de exemplu mana dreapta la dreptaci, datorita unor actiuni repetate. Facand exercitii in apa, rezistenta pe intreaga miscare, un fenomen cunoscut sub numele de “double concentric muscle motion”, preia musculatura uniform si integral. Cu alte cuvine , APA nu lasa efortul sa se concentreze doar pe muschiul implicat – disperseaza energia in toti muschi.

7. Un antrenament cu adevarat complet
Unii cred ca acest tip de antrenament foloseste doar inima si muschii, dar nu este asa. Facand Fitness sau Aerobica in apa, se inbunatateste remarcabil functionarea organele tale interne si sistemul limfatic. Acest lucru explica de ce participantii se simt atat de bine, revigorati dupa AQUA-antrenament. Pare-se ca intr-adevar – ne tragem din PESTI, cum zice Darwin.

Cezar Gregoriev

Tel:0722368037